Norsk plastemballagetillverkare väljer Ropack!

3604

2011-01-18

Norska plastemballagetillverkaren Promens AS i Kambo har genomfört en större investering i en automatiskt palleteringsanläggning för plastdunkar som levererats av den svenska maskintillverkaren Ropack Materialhantering AB.

Promens-koncernen är en av världens marknadsledande tillverkare av plastemballage. Fabriken i Kambo har satsat på effektivisering av palleteringen. Detta betyder att man ökar sin produktionsvolym samt tar bort manuella arbetsmoment vid lastning av både lösstaplade och krympförpackade plastdunkar.

I samarbete med Ropack Materialhantering har ett palleteringsprojektet genomförts och installerats strax innan jul 2010. Anläggningen består av en 17m lång linjärrobot som palleterar plastdunkar i storlekarna 2,5l, 4l, 5l samt 10l. Palleteringsanläggningen hanterar dunkar från 7 produktionslinjer, både lösstaplade dunkar med mellanlägg, krympförpackade dunkar och tompallar.

?Jag är mycket nöjd med projektet hitintills, vi har haft ett nära samarbete med Ropack och en bra dialog för att projektet skulle passa våra förutsättningar? säger Torben Beck, produktionschef på Promens i Kambo.