Maskingatan 4 . Skurup, Sweden
+46 0) 411 - 55 66 40
info@ropack.se

Industriugnar

This is one of the things we do best

Vi har sedan 1952 tillverkat industriugnar, men då under namnet Elvärmedetaljer AB.
Vi tillverkar flera sorters industriugnar och det går bra att få dem
specialdesignade efter de behov som just Ert företag har.

Våra ugnar lämpar sig inom gummi-, plast-, metall-, lackeringsindustri
och i vilken annan miljö som man kan tänkas behöva en ugn.
I dagens automatiserade produktionsflöden krävs det ofta att godset plockas
ut och in ur ugnen eller igenom ugnen.

Vi har utrustningen och kompetensen för att hjälpa Er även inom detta område.
Hör av Er för mer information om vad vi kan göra för Er.

Värme & torkskåp 

Ett universiellt värme- och torkskåp för såväl industriellt bruk som laboratoriemässigt bruk inom temperaturområdet 20˚-120˚C, med digitaltemperaturregulator och nätanslutning för 3x400V växelström samt reglerbar till- och frånluft

läs mer

Konvektionsugn

Konvektionsugnar för vulkning, härdning, torkning osv. finns att få i olika storlekar med temperaturer upp till 250°C. Som standard är våra ugnar eluppvärmda med 70,100 eller 150 mm isolering beroende på temperatur och värmeledningsförmåga.
Luftflödet i ugnen anpassas efter godset som ska bearbetas

Conveyorugn

Vår conveyorugn används ofta i applikationer såsom torkning av färg, härdning av lim, härdning och förvärmning i temperaturer från 40°C upp till 180°C. Den här typ av ugn använder en conveyor (hängbana) för transport av gods genom ugnen. Ugnen har en eller flera värmezoner och kan även levereras med en kylzon vid behov. Ugnen är utrustad med motordrivna luckor vid in- och utmatning samt inspektionsluckor längs med ena ugnssidan vid behov.
Conveyorugnen är uppbyggd av en stålstomme och är isolerad med mineralull och superwool. Ugnen är täckt med stålplåt eller rostfri plåt på insidan. En eller flera fläktvärmepaket är monterade på ugnens tak eller vägg för att garantera och säkerställa hög temperaturnoggrannhet. Våra fläktvärmepaket kan enkelt utrustas med spjäll för till- och frånluft för att påskynda kylprocessen och för avledning av farliga gaser såsom rök från olja etc.
Conveyorugnen kan levereras separat eller som en del i en helautomatisk ugnslinje.
Alla våra conveyorugnar är levererade med komplett dokumentation och CE-certifikat enligt LVD, EMC och maskindirektivet.
Temperaturområde: 40-180°C

Transportörs / tunnelugn

Våra transportörugnar används ofta i applikationer såsom härdning, vulkanisering, anlöpning, glödgning, torkning, krympning och förvärmning i temperaturer från 40°C upp till 900°C. Ugnar av denna typ använder en transportör för förflyttning av lasten genom ugnen och har en eller flera värmezoner.
Temperaturen kan kontrolleras med en digital regulator eller PLC-system.
Transportörugnen kan levereras separat eller som en del i en helautomatisk ugnslinje.
Temperaturområde: 40-900°C

Skyddsgasugn 

Ugn med skyddsgas

Våra ugnar med skyddsgas används främst inom plastindustri och gummiindustri för att härda alternativt vulka produkter.
Dessa ugnar finns både som kammarugnar med konvektion och som toppmatad ugn med strålningsteknik för att placera in-line.
Skyddsgasen som används är kvävgas och är levererade med komplett dokumentation och CE-certifikat enligt LVD, EMC och maskindirektivet.
Temperaturområde: 40-300°C.

Ugnslösningar

Vi konstruerar och tillverkar kompletta system för värmebehandling anpassade efter kundens behov. Våra anläggningar är optimerade för att möta alla krav beträffande kvalitet, produktivitet och säkerhet. Vi hjälper våra kunder att kombinera produktivitet med kvalitet genom att anpassa våra ugnar med nödvändig kringutrustning.
Vi har kapaciteten att integrera allt från conveyorsystem, hantering av robotar till kylningsenheter och andra kundanpassade utrustningar. Allt beror på typ av produkt som värms och vad kunden vill uppnå. Kontakta oss för mer information om vad vi kan göra för att öka produktiviteten för ert företag.

Låt oss kontakta er!

Vill ni att vi kontaktar er så bara skriv in era kontaktuppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Get in touch

Skriv gärna lite om vad ni är intresserade om så kan vi förbereda oss innan vi kontaktar er.